Start Hrono recepti Ručak Ručak za dva dana – punjeno povrće

Ručak za dva dana – punjeno povrće

  • 120 min
  • 4 porcije
  • Lako

Sastojci:

2 manje tikvice
3 paprike babure
4 paradajza
500 g mlevenog mesa
1 veći crni luk
2 čena belog luka
2 kašike ajvara
400 ml soka od paradajza
so, biber
mlevena paprika
seckani peršun
ulje

Priprema:

1. Tikvice oljuštiti i iseći na 2-3 dela, pa svaki deo izdubiti, ali ne do kraja. Paprikama iseći peteljke na vrhu, a paradajz izdubiti i sačuvati „poklopčiće“.
2. Luk iseckati na kockice i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati desetak minuta. Izdubljenu sredinu tikvica i paradajza iseći na kockice i dodati mesu. Začiniti po ukusu, pa sve dinstati dok ne ispari višak tečnosti. Dodati kašičicu mlevene paprike i posuti seckanim peršunom na kraju.
3. Pripremljenom smesom napuniti povrće i poređati u podmazan pleh. Staviti „poklopčiće“ i preliti sokom od paradajza. Sve prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Zatim skloniti foliju i peći još desetak minuta da povrće fino porumeni.

Savet: Ako želite ručak „na kašiku“, povrće stavite u šerpu, nalijte vodom i sokom od paradajza da ogrezne, pa kuvajte oko 90 minuta.

Na sledećoj stani ispratite pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!