Start Kuhinje sveta Ruska kuhinja – soljanka

Ruska kuhinja – soljanka

Ruska soljanka
Foto: Stockfood
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ glavice kupusa
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
3 kašike paradajz pirea
2 barene kobasice
(kranjska)
so, biber
ulje
kisela pavlaka
sveža mirođija

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseckati. Papriku očistiti od semenki i iseći na tračice. Kupus iseckati na rezance.
2. Na malo ulja prodinstati crni luk, pa kada omekša dodati papriku i nastaviti dinstanje.
3. Zatim, paradajz pire i promešati. Dodati kupus, začiniti i dinstati na umerenoj temperaturi. Povremeno promešati ali ne dodavati tečnost.
4. Pred kraj kuvanja dodati iseckane kobasice, dodatno začiniti ako je potrebno i sačekati da se sve fino ukrčka.
5. Po želji, poslužiti uz kašiku kisele pavlake i svežu mirođiju.

Preporučujemo i recept za sočne kocke od griza.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!