Rustična pita s prazilukom

Rustična pita s prazilukom

SHARE
Foto: HronoKuvar
Foto: HronoKuvar

Sastojci:
Za testo:
150 g ječmenog brašna
150 g speltinog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 ravna kašičica soli
3 kašike ulja
200 ml kisele vode
Za fil:
2 praziluka
2 jajeta
200 ml kisele pavlake
so, biber po ukusu

ISPROBAJTE I… 

Tortilje sa prazilukom

Posna pogača sa prazilukom

Priprema:
Testo:
1. Izmešati brašno, so, prašak za pecivo, dodati ulje i s kiselom vodom zamesiti testo. Ostaviti da odmara desetak minuta.
Fil:
1. Iseći praziluk na kolutiće i prodinstati na malo ulja. Posebno umutiti pavlaku s celim jajima i ostaviti na stranu.
Finalni postupak:
1. Testo razviti u krug i pomoću oklagije prebaciti na podmazan pleh tako da prelazi ivice kalupa.
2. Na sredinu testa staviti fil od praziluka i preliti umućenim jajima.
3. Prebaciti krajeve testa preko fila i malo „nacigovati“ ivice . Peći na 200°C 25-30 minuta.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?