Ruža mafini

Ruža mafini

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

1 lisnato testo
500 ml vode
3 crvene jabuke
3 kašike šećera
1 limun
1/2 kesice cimeta
100 g šećera u prahu

Priprema:

1. Jabuke oprati, preseći napola, izvaditi im koštice, a zatim iseckati na tanke kriške.
2. U odgovarajuću posudu sipati vodu pa dodati 3 kašike šećera i sok od jednog limuna, a zatim prokuvati. Dodati kriške od jabuka i kuvati kratko minut-dva da jabuke omekšaju, ali da ostanu cele.
3. Rešetkastom kašikom vaditi kuvane kriške, ređati ih na kuhinjske salvete i ostaviti da se ocede i prosuše.
4. Lisnato testo razviti na debljinu oko 3 mm, a zatim ga iseći na trake širine 3 centimetra.
5. Šećer u prahu pomešati sa cimetom i rendanom korom od limuna, pa posuti isečene trake.
6. Na svaku traku složiti kriske jabuka tako da gornja obla strana s korom prelazi ivice krajeva, pa uviti u rolat da se dobije izgled ruže.
7. Pripremljene ruže od jabuka složiti u podmazan kalup za mafine i peći u zagrejanoj rerni na 190°C oko 45 minuta.
8. Izvaditi iz kalupa, prohladiti, dekorisati šećerom u prahu i poslužiti.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?