Salata od morskih plodova sa pasuljem i nanom

Salata od morskih plodova sa pasuljem i nanom

SHARE

  • 25 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g morskih plodova
100 g fileta tune
1 kašika sveže nane
250 g belog pasulja iz konzerve
2 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
sok od 1 limuna
2 kašike balzamiko sirćeta
200 g čeri paradajza
himalajska so

Priprema:

1. U tiganju dobro zagrejtati malo maslinovog ulja. Zatim dodati morske plodove i pržiti 7–8 minuta.
2. Pred kraj prženja dodati čeri paradajz isečen napola i pasirani beli luk. Nastaviti sa dinstanjem još 2–3 minuta uz povremeno mešanje.
3. Zatim sve prebaciti u činiju i ostaviti da se ohladi.
4. U drugom tiganju zagrejati maslinovo ulje i propržiti filete tune da porumene.
5. Za to vreme krupnije iscepkati listove nane, a pasulj iz konzerve oprati i ocediti.
6. Na kraju ohlađene morske plodove pomešati sa pasuljem, dodati tunu, te preliti maslinovim uljem i balzamikom. Posoliti himalajskom solju i dekorisati listovima nane.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?