Salata sa tikvicama

Salata sa tikvicama

SHARE
Pixabay

Sastojci:

– 5 dl pavlake
– 4 čena belog luka
– 150 g mlevenih badema
– 1 veza peršuna
– 200 g brašna
– mešavina začina
– ulje
– so

Priprema:

1. Tikvicama odrezati krajeve, a zatim ih pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove.
2. Listove tikvica posoliti, a potom ih uvaljati u brašno. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi upila suvišnu masnoću.
3. Očišćeni beli luk i peršun što sitnije iseckati.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti pavlaku, peršun, beli luk i začine po ukusu pa dobro izmešati.
5. U vatrostalnu činiju složiti red prženih tikvica te ih premazati sa malo fila od pavlake i posuti kašikom mlevenih badema. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti filom od pavlake i dekorisati po želji. Ostaviti do služenja u frižideru da se stegne.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?