Start Vaši recepti Šarena slana torta

    Šarena slana torta

    Recept Slavice Radenković iz Boljevca

    sarena slana torta

    • 60 minuta
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kore
    9 jaja
    375 g jogurta
    3 kašike ulja
    15 kašika brašna
    1½ prašak za pecivo
    100 g seckanog spanaća
    50 g kečapa
    so
    Fil
    250 g margarina
    360 g kisele pavlake
    300 g krem sira
    12 šnita šunke
    Dekoracija
    150 g kačkavalja

    Priprema:

    Žuta kora
    1. Umutiti 3 jajeta sa 125 g jogurta i kašikom ulja, dodati 5 kašika brašna pomešanih sa trećinom praška za pecivo i malo soli.
    2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180°C oko 15 min.
    Zelena kora
    1. Pripremati kao žutu koru ali u testo dodati seckani spanać.
    Crvena kora
    1. Pripremati kao žutu koru ali dodati kečap.
    Fil
    1. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin sa pavlakom i krem sirom.
    Finalni postupak
    1. Slanu tortu filovati na sledeći način: žuta kora, fil, šunka, fil, zelena kora, fil, šunka, fil, crvena kora.
    2. Tortu premazati preostalim filom i posuti narendani kačkavalj.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu ove slane torte u slikama tzv. korak po korak…