Šargarepice – punjeni fišek od lisnatog testa

Šargarepice – punjeni fišek od lisnatog testa

SHARE
DH
Foto: Dobra hrana
  • 100 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

250 g lisnatog testa
1 veza sveže mirođije
5 jaja
2 struka mladog luka
180 g praške šunke
150 g majoneza
4 šargarepe
100 g mladog graška
50 g kukuruza šećerca
mešavina začina
susam
ulje

Priprema:

1. Od kartona napraviti manje fišeke i obložiti ih folijom.
2. Lisnato testo istanjiti u pravougaonik a potom ga pomoću okruglog zupčastog noža iseći na trake širine 2 cm.
3. Fišeke nauljiti i obmotati ih lisnatim testom tako da se na krajevima preklapaju.
4. Dno tepsije prekriti papirom za pečenje, pa poslagati fišeke obložene testom. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok blago ne porumene.
5. Posebno pripremiti salatu. Šargarepu, grašak, kukuruz šećerac i jaja obariti. Potom šargarepu iseći na kockice, a jaja izrendati na krupno rende. Prašku šunku i mladi luk takođe iseći na kockice. U većoj posudi sjediniti pripremljene sastojke, preliti ih majonezom i dodati začine po ukusu, te polako promešati.
6. Pripremljenom salatom napuniti fišeke od lisnatog testa i dekorisati mirođijom.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

4 KOMENTARI

  1. Interesantna salata u fiseku. Uvek me je bilo strah da stavljam nesto kartonsko/papirno u rernu ako nije u pitanju papir za pecenje. Karton nece nagoreti ili nesto slicno na toj temperaturi? Pretpostavljam da 1 jaje ide za premazivanje fiseka, a 4 se kuvaju za fil.

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?