Start Zimnica Sataraš u teglama – odlična salata ili prilog za hladne dane!

Sataraš u teglama – odlična salata ili prilog za hladne dane!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 minuta
  • 3 tegle
  • Lako

Sastojci:

1 kg crnog luka
15 mesnatih babura
3 patlidžana
1.5 kg paradajza
2 feferone
80 ml ulja
so, biber u zrnu

Priprema:

1. Crni luk očistiti i sitno iseći. Paprike oprati, odstraniti peteljke i semena pa iseći na krupnije kockice. Patlidžan oljuštiti i iseći na kockice a paradajz iseći na krupnije kriške. Feferone očistiti od semena i sitno iseckati.
2. U široj šerpi zagrejati ulje na umerenoj temperaturi, dodati povrće, posoliti i lagano dinstati dok povrće ne omekša.
3. Kada tečnost ispari dodati feferone, biber u zrnu i kratko prokuvati.
4. Vruć sataraš sipati u čiste tegle pa zapeći u ugrejanoj rerni na 100ºC oko 20 minuta tj. dok se ne stvori pokorica.
5. Ostaviti tegle u pećnici da se potpuno ohlade pa dobro zatvoriti i preneti u ostavu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!