Savijača sa višnjama

Savijača sa višnjama

SHARE
Savijača sa višnjama
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g mekog brašna
prstohvat soli
300 ml mlake vode
100 ml ulja
Nadev
1 kg višanja
300 g šećera
250 g putera
150 g prezli

Priprema:

1. Brašno i so dobro promešati pa dodati ulje i vodu te umesiti glatko i mekano testo. Testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta.
2. Pripremljeno testo podeliti na dva dela i umesiti jufkice pa ostaviti da odmore 15-ak minuta.
3. Jufku staviti na sredinu stola ili druge ravne površine prekrivene čaršavom. Zatim, testo rastanjiti oklagijom što je više moguće a zatim razvlačiti rukama i voditi računa da testo ne pukne.
4. Krajeve odseći, gledajući da se dobije što pravilniji pravougaoni oblik, premazati otopljenim puterom, pa posuti šećerom, prezlama i ravnomerno rasporediti višnje. Podižući čaršav umotati testo, zavrnuti krajeve kao bombonu pa deo testa saviti pod urolanu pitu. Isto učiniti i sa drugom polovinom testa i nadeva.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?