Start Glavna jela Meso Savršeno ukusna piletina koju morate probati

Savršeno ukusna piletina koju morate probati

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 150 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

650 g pilećih prsa
2 veća jajeta
5 kašika majoneza
5 kašika brašna
110 g kačkavalja
so, biber
ulje

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Piletinu oprati, višak tečnosti ukloniti papirnim ubrusom pa meso iseći na komadiće debljine do 1.5 cm.
2. U posudici pomešati jaja, majonez, brašno, kačkavalj, so i biber. Sve dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
3. Dodati iseckano meso, promešati i ostaviti u frižideru najmanje 2 sata (najbolje preko noći) da se marinira.
4. Tiganj ugrejati na umerenoj temperaturi pa dodati 2-3 kašike ulja. Zatim, kašikom zahvatati smesu i pržiti na umerenoj temperaturi oko 3-4 minuta sa obe strane dok ne poprimi zlatnorumenu boju. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus da se višak masnoće ocedi.
5. Poslužiti uz salatu ili umak po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!