Start Odabrani recepti Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Sedam načina za pripremu slanih i slatkih palačinki

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 40 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Palačinke
3 jajeta
200 ml mleka
100 ml kisele vode
300 g brašna
4 kašike ulja
Fil
150 g mladog sira
50 g šećera u prahu
Dodatno
voće po izboru

Priprema:

Palačinke
1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu, pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
Fil
1. Sir dobro izmrviti i pomešati sa šećerom u prahu. Dobro sjediniti masu.
Finalni postupak
1. Palačinke premazati s 1-2 kašike fila, dodati voće po izboru (kivi, belo grožđe, jagode, dinja) i saviti.
2. Ukrasiti čokoladnim topingom i voćem pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!