Start Deserti Ostalo Semifredo s malinama i pistaćima

Semifredo s malinama i pistaćima

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 11 časova
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

4 jaja
200 g šećera
1 kesica vanil-šećera
250 ml slatke pavlake
200 ml kisele pavlake
50 g očišćenih pistaća
200 g malina

Priprema:

1. Uski kalup obložiti najlon folijom tako da sa svih strana bude dobro obložen i da ima viška folije sa obe strane, koja će poslužiti za kasnije prekrivanje smese.
2. Pistaće usitniti na krupnije komadiće. A, deo malina blago ispasirati viljuškom.
3. Mikserom blago umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim, u duploj posudi nad parom kuvati smesu uz stalno mešanje dok smesa ne postane gusta (da ne spada sa spatule ili mutilica miksera).
4. Pripremljenu smesu ohladiti.
5. Slatku pavlaku penasto umutiti.
6. U ohlađenu smesu od jaja i šećera dodati slatku pavlaku, promešati a zatim dodati kiselu pavlaku i sve dobro sjediniti.
7. Smesu izliti u kalup pa naneti ispasirane maline i pistaće.
8. Smesu prekriti najlon folijom (koja je van kalupa) i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi (10 sati).
9. Semifredo prebaciti na tacnu, sačekati da se blago rastopi, posuti preostalim malinama i servirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!