Start Predjela Sendviči Sendvič sa rikotom i jagodama

Sendvič sa rikotom i jagodama

Sendvič sa sirom jagodama i redukcijom balzamika
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 20 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

domaći hleb
250 g rikota sira
100 g jagoda
Balzamiko redukcija
240 ml balzamiko sirćeta
2 kašike žutog šećera
I još
svež bosiljak

Priprema:

Balzamiko redukcija
1. Pomešati šećer i sirće, pa kuvati na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, oko četiri minuta tj. dok se šećer ne otopi.
2. Sačekati da smesa proključa, pa smanjiti temperaturu i nastaviti mešanje još 7-8 minuta tj. dok se zapremina ne redukuje za trećinu.
3. Pripremljenu redukciju ohladiti i koristiti za prelivanje.
Finalni postupak
1. Sir izmrviti, a voće oprati i iseći na manje komade.
2. Naneti sir na kriške domaćeg hleba, položiti jagode, posuti seckanim bosiljkom i preliti redukcijom balzamika.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!