Start Glavna jela Variva Šerpa puna ukusa – varivo sa junetinom

Šerpa puna ukusa – varivo sa junetinom

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 80 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

½ kg junetine (but)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
150 g brokolija
mirođija ili peršun
ulje
so, biber
1 l bujona

Priprema:

1. Meso očistiti od žilica i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Šargarepu iseći na kolutove a krompir na krupnije kockice.
3. Brokoli iseckati na manje komade.
4. U šerpi ugrejati ulje pa dodati meso i propržiti par minuta da porumeni sa svih strana.
5. Dodati crni luk i šargarepu, promešati, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi 10-ak minuta.
6. Zatim, dodati krompir i zaliti bujonom pa nastaviti dinstanje dok meso ne bude kuvano.
7. Pred kraj kuvanja dodati brokoli, začiniti prema ukusu i ostaviti da se krčka još 5-6 minuta.
8. Posuti seckanom mirođijom ili peršunom i poslužiti.

Predlažemo da pogledate i ovaj recept…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

3 KOMENTARI

    • Meso prilikom dinstanja otpušta izvestan procenat vode koja se zadržava jer posuda je poklopljena i stvara se oblik kondenzacije usled isparenja od kuvanja. Pritom, vrlo je značajan korak prženja mesa koje nakon toga postaje slabije strukture i brže omekša. Meso se dinsta uz povrće koje, doduše u maloj meri, otpušta procenat tečnosti.
      Prema Vašem mišljenju, koliko je tečnosti neophodno za pripremu ovog jela tj. 0.5 kg junećeg mesa?

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here