Šerpa puna ukusa – varivo sa junetinom

Šerpa puna ukusa – varivo sa junetinom

SHARE
Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 80 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

½ kg junetine (but)
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 krompira
150 g brokolija
mirođija ili peršun
ulje
so, biber
1 l bujona

Priprema:

1. Meso očistiti od žilica i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Šargarepu iseći na kolutove a krompir na krupnije kockice.
3. Brokoli iseckati na manje komade.
4. U šerpi ugrejati ulje pa dodati meso i propržiti par minuta da porumeni sa svih strana.
5. Dodati crni luk i šargarepu, promešati, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi 10-ak minuta.
6. Zatim, dodati krompir i zaliti bujonom pa nastaviti dinstanje dok meso ne bude kuvano.
7. Pred kraj kuvanja dodati brokoli, začiniti prema ukusu i ostaviti da se krčka još 5-6 minuta.
8. Posuti seckanom mirođijom ili peršunom i poslužiti.

Predlažemo da pogledate i ovaj recept…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

3 KOMENTARI

    • Meso prilikom dinstanja otpušta izvestan procenat vode koja se zadržava jer posuda je poklopljena i stvara se oblik kondenzacije usled isparenja od kuvanja. Pritom, vrlo je značajan korak prženja mesa koje nakon toga postaje slabije strukture i brže omekša. Meso se dinsta uz povrće koje, doduše u maloj meri, otpušta procenat tečnosti.
      Prema Vašem mišljenju, koliko je tečnosti neophodno za pripremu ovog jela tj. 0.5 kg junećeg mesa?

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?