Sirup od kajsija

Sirup od kajsija

SHARE
Domaći sirup od kajsija
Foto: Guliver/Thinsktock
  • 24 h
  • ±8 l
  • Lako

Sastojci:

5 kg kajsija
5 kesica limuntusa
3 l prokuvane vode
šećer

Priprema:

1. Odabrati zdrave i zrele kajsije, bez tamnih tačkica. Voće oprati, izvaditi koštice i oljuštiti, pa samleti u blenderu ili ispasirati štapnim mikserom.
2. Dobijenu smesu pomešati sa limuntusom, preliti prokuvanom i ohlađenom vodom, promešati, poklopiti i ostaviti da miruje 24 časa, uz povrememeno mešanje.
3. Sutradan tečnost procediti kroz duplu gazu i premeriti litražu.
4. U skladu s tim, na litra soka dodati kilogram šećera. Sirup mešati sve dok se šećer potpuno ne istopi.
5. Sipati u prethodno sterilisane flaše i dobro zatvoriti. Čuvati na tamnom i prohladnom mestu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?