Start Glavna jela Meso Škotska jaja – dekorativne i ukusne ćufte

Škotska jaja – dekorativne i ukusne ćufte

Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna
  • 50 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

9 jaja
100 ml mleka
2 parčeta hleba
500 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
½ kašičice mlevene paprike
200 g prezli
150 g brašna
mešavina začina
300 ml tartar sosa
ulja

Priprema:

1. Obariti 6 jaja, a potom ih oljuštiti i ostaviti da se ohlade.
2. Kriške hleba preliti mlekom, pa dobro ocediti i izmrviti. Beli luk oljuštiti i izrendati na sitno rende.
3. Sjediniti mleveno meso, izmrvljeni hleb, jedno jaje, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Ukoliko je smesa ređa, dodati malo prezli po potrebi.
4. Smesom od mesa obložiti obarena jaja. Uvaljati ih u brašno, zatim u preostala dva umućena jajeta i na kraju u prezle.
5. Punjene i panirane mesne kugle pržiti u dubokoj masnoći sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi se ocedile od masnoće.
6. Pržene ćufte preseći napola i po želji preliti tartar sosom.

Preporučujemo i ove recepte sa ćuftama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!