Škotska pita s kremom

    Škotska pita s kremom

    Recept Izabele Janoši iz Temerina

    SHARE

    Škotski krem kolač

    • 120 min
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kore
    600 g brašna
    120 g margarina
    100 g šećera
    2 jajeta
    2 praška za pecivo
    100 ml mleka
    Fil
    3 jajeta
    250 g šećera u prahu
    malo mleka
    2 vanil-šećera
    100 g brašna
    1 l mleka

    Priprema:

    Kore
    1. Pomešati brašno sa praškom za pecivo, pa dodati omekšali margarin, šećer i jaja.
    2. Zamesiti prhko testo, podeliti ga na tri dela i razviti tri kore (30×40 cm).
    3. Peći svaku koru posebno u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
    Fil
    1. Belanca umutiti u čvrst sneg.
    2. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i vanil-šećerom, umešati brašno i na kraju dodati malo mleka.
    3. Mleko ostaviti da provri, pa ukuvati umućenu smesu i mešati dok se zgusne i krem ne postane gladak.
    4. Skinuti sa vatre, umešati sneg od belanaca i ostaviti da se ohladi.
    Finalni postupak
    1. Ohlađene kore filovati kremom, pa posuti šećerom u prahu.

    1 KOMENTAR

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?