Slane gomboce

Slane gomboce

SHARE

Slane-gomboce

  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

– 1 kg belog krompira
– 3 jajeta
– 350 g brašna
– 1/2 kašičice soli
– 0,5 dl ulja
– 2 dl pavlake
– 200 g kačkavalja
– 400 g mlevene junetine
– vegeta

ISPROBAJTE I… Slane krofnice

Priprema:

1. Mleveno meso pomešati sa 1 jajetom i začiniti po ukusu, te oblikovati kuglice prečnika 2,5 cm. Kuglice ispržiti na
malo vrelog ulja kako bi porumenele a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen pire dodati jaja i so, pa postepeno dodavati brašno i ručno mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Od pripremljenog testa oblikovati knedle prečnika 5 cm. U svaku knedlu staviti po jednu mesnu kuglu i zataškati je testom.
5. Pripremljene knedle kuvati u ključaloj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 5 minuta.
6. Gotove knedle ostaviti da se ohlade, zatim ih uvaljati u pavlaku a potom u rendani kačkavalj.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?