Start Glavna jela Testa Slane palačinke

Slane palačinke

palaSastojci:
– Mleko
– brašno
– jaja
– ulje

Nadev
Možete koristiti (sir, pavlaku, šunku, izrezanu kobasicu, ajvar itd…)

Priprema:

U pola litre mleka dodajte 3 jajeta i dobro izmućkajte mućkalicom ručnom ili mikserom. Zatim, dok budete mešali masu polako dosipajte brašno. Kada masa bude kompaktna, bez gromuljica, dodajte oko 50 ml ulja. Mešajte. Ulje dodajte toliko da se sjedini u masi a da ne bude na površini mase. Tiganj treba nauljiti samo pre prvog pečenja palačinke, i to samo ovlaš i po celoj površini tiganja. Sipajte deo mase u tiganj i pržite.

Izvor: Kuvaj sam
Foto: FreeDigitalPhotos

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!