Slasna slana torta: Mortadela

Slasna slana torta: Mortadela

SHARE

Pixabay

Sastojci:

– 5 većih i debljih kolutova mortadele
– 400 g švapskog sira
– 100 g majoneza
– 1/2 žute paprike
– 1/2 zelene paprike
– 1/2 crvene paprike
– 4 kisela krastavca
– 200 g praške šunke
– 2 dl pavlake
– mešavina začina
– biber

Priprema:

1. Žutu, zelenu i crvenu papriku očistiti i iseći na kocke. Kisele krastavce i prašku šunku takođe iseći na kocke.
2. Posebno sjediniti švapski sir i majonez, dodati seckano povrće i prašku šunku. Začiniti po ukusu i polako promešati.
3. Kolutove mortadele premazati pripremljenim filom i naslagati jedan na drugi kako bi se dobio izgled torte. Premazati pavlakom i dekorisati po želji.

 
 
 
 
 
 
 
ISPROBAJTE I:

Slana torta sa prazilukom

Lisnasta slana torta

Slana torta od tikvica
 
 
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?