Start Predjela Slani zalogaji od mesa: Punjena gnezda

Slani zalogaji od mesa: Punjena gnezda

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:

600 g krompira
2 žumanceta
1 kašika putera
300 g mlevene junetine
100 g pelata paradajza
1/2 praziluka
50 g mariniranih šampinjona
1 kašika parmezana
origano, biber
3 kašike ulja
mešavina začina,
so

ISPROBAJTE I… Gnezda od kobasica sa jajima

Priprema:

1. Krompir obariti u slanoj vodi, procediti ga, dodati puter, ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađen pire dodati žumanca i izmešati.
3. Ovako pripremljen pire sipati u poslastičarski džak, a odgovarajući pleh obložiti papirom za pečenje.
4. Potom na papir za pečenje istiskivati pire i oblikovati korpice (najpre oblikovati dno korpica a potom ivice). Formirane korpice peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.
5. Praziluk i šampinjone iseći na kockice, pelat paradajza samleti.
6. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a potom dodati mleveno meso, te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
7. Kada je meso napola dinstano, dodati pelat paradajza, šampinjone, origano i začine po ukus. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
8. U pripremljen mesni fil dodati parmezan i polako promešati.
9. Prohlađenim filom napuniti pečene korpice.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here