Start Predjela Sendviči Slatko, a slano: Bakine korpice

Slatko, a slano: Bakine korpice

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 4 jajeta
– 1,5 dl ulja
– 1 prašak za pecivo
– 2 dl jogurta
– 150 g belog brašna
– 300 g kukuruznog brašna
– 1 veza peršuna
– 1 šargarepa
– 200 g fete
– so
Za namaz
– 200 g krem sira
– 200 g fete
Za dekoraciju
– 1 cvekla
– 1 šargarepa
– 1 krastavac
– jestivi sjaj

Priprema:

1. Šargarepu obariti i izrendati na krupno rende, feta sir takođe izrendati, a peršun što sitnije iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg. Postepeno dodavati jedno po jedno žumance i dalje muteći.
3. Dodati šargarepu, peršun i sir, pa polako promešati.
4. Potom dodati obično i kukuruzno brašno, ulje, jogurt, prašak za pecivo i malo soli po ukusu i polako promešati.
5. Kalupe za mafine nauljiti, sipati u njih pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC, dok ne porumene.
6. Posebno umutiti krem sir i rendani feta sir. Staviti u špric te na svaku pečenu korpicu istisnuti malo fila.
7. Šargarepu i cveklu obariti i iseći na kolutove, a potom modlom u obliku cveta izvaditi odgovarajuće oblike.
8. Od krastavaca napraviti drške za korpe i zabosti u krem, a okolo poslagati cvetove uvaljane u sjajni prehrambeni prah.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!