Start Deserti Slatka testa Slatko pecivo iz mamine kuhinje – punjene krofne

Slatko pecivo iz mamine kuhinje – punjene krofne

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 120 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

700 g mekog brašna
2 jajeta
450 ml mleka
100 g putera
20 g svežeg kvasca
3 kašike šećera
3 kašike ruma
Fil
500 ml mleka
2 pudinga od čokolade
125 g putera
100 g šećera
80 g šećera u prahu
ulje za prženje

Priprema:

1. Sjediniti 150 ml mleka, kašiku šećera, svež kvasac i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, jaja, preostalo mleko i šećer, omekšali puter i rum, pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti na debljinu od 1,5 cm pa manjom okruglom modlom izvaditi krofne. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Fil
1. U šerpu sipati 400 ml mleka dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade pa sipati u ključalo mleko i uz mešanje kuvati dok se ne zgusne.
2. U ohlađeni puding dodati puter.

Medena pita Mančmelou Štrudla

Finalni postupak
1. Pripremljeni fil sipati u poslastičarski džak i pomoću njega nafilovati krofne.
2. Dekorasati ih filom i posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!