Start Deserti Sočni i meki: Uštipci s jabukama

Sočni i meki: Uštipci s jabukama

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
2 kisele jabuke srednje veličine
1,5 kašika ulja
2 vanil-šećera
220 g mekog brašna
2 jajeta
50 ml jogurta
100 ml mleka
1/2 kašike cimeta
1/2 praška za pecivo
3 kašike šećera
ulje za prženje
50 g šećera u prahu za posipanje

Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati mleko i jogurt.
2. Posebno sjediniti brašno s praškom za pecivo i cimetom, te dodati u smesu od jaja i uzmešati žicom.
3. Jabuke oguliti, očistiti od koštica i peteljki, pa izrendati na krupno rende. Dodati ih u smesu i polako promešati.
4. U šerpi zagrejati ulje. Kašikom vaditi pripremljenu smesu i spuštati je u vrelo ulje. Uštipke pržiti s obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi upila suvišu masnoću. Sačekati da se prohlade pa posuti šećerom u prahu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!