Start Predjela Sosovi i umaci Sos od sira za dobitnu kombinaciju – gorgonzola sos

Sos od sira za dobitnu kombinaciju – gorgonzola sos

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 ml pavlake za kuvanje
500 g izmrljenog gorgonzola sira
50 g rendanog parmezana
3 kašike seckanog peršuna
so, biber

Priprema:

1. Pavlaku za kuvanje postepeno zagrevati na umerenoj temperaturi dok ne provri.
2. Kuvati oko 40 minuta uz povremeno mešanje dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre.
3. Dodati gorgonzolu, parmezan, so, biber i peršun pa sve dobro izmešati da se sirevi otope.
4. Poslužiti toplo uz pastu ili pileće/ćureće grudi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!