Špagete bolonjeze – slasno, ukusno i mnogima omiljeno jelo

Špagete bolonjeze – slasno, ukusno i mnogima omiljeno jelo

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 65 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 crvena paprika
¼ korena celera
1 kašičica crvene, mlevene paprike
200 g pelat paradajza
100 ml crvenog vina
400 ml paradajz sosa
100 ml maslinovog ulja
50 g parmezana
so, biber, origano
400 g špageta

Priprema:

1. Povrće očistiti i iseckati na kockice.
2. Na blago ugrejanom ulju propržiti povrće pa nakon desetak minuta dinstanja dodati mleveno meso.
3. Usitniti meso i pržiti da porumeni sa svih strana.
4. Dodati usitnjeni pelat, sos od pardajza i vino pa kuvati dok se tečnost ne redukuje.
5. Začiniti prema ukusu i sve dobro promešati.
6. Al dente kuvanu pastu dodati u pripremljen sos i promešati.
7. Servirati dok je toplo, posuto rendanim parmezanom.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?