Start Zimnica Spremite se na vreme za zimu. Kupus ribanac kao obavezan deo svake...

Spremite se na vreme za zimu. Kupus ribanac kao obavezan deo svake zimnice

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

10 glavica kupusa
150 g soli
2-3 veće šargarepe
5 kiselih jabuka

Priprema:

1. Zdrave, tvrde glavice kupusa očistiti i izrendati tj. izribati na ribežu pa složiti u bure.
2. Posle svake izrendane glavice u posudu (bure) dodati malo prethodno očišćene i izrendane šargarepe i jabuka.
3. Po površini sipati so i što bolje sabiti kupus. Pošto se dobro sabije rendani kupus će pustiti sok.
4. Sve pritisnuti plastičnim pritiskačima i težim predmetom ili čistim drvenim daskama i kamenom koji će dobro pritisnuti kupus. Zatvoriti i ostaviti kupus da omekša.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!