Srnetina u paradajz sosu

Srnetina u paradajz sosu

SHARE

Clipboard11

Priprema:
1. Srnetinu iseći na šnicle. Brašno pomešati sa ljutom mlevenom paprikom, biberom i solju.
2. Beli luk sitno iseckati.
3. Polovinom slanine obložiti dno šerpe.
4. Srneće šnicle izlupati, uvaljati ih u heljdino brašno, pa 1 red složiti u šerpu i posuti ga belim lukom.
5. Nasuti polovinu belog vina i trećinu paradajza.
6. Poređati i drugi red šnicli uvaljanih u brašno, posuti ih belim lukom i trećinom paradajza.
7. Treći red šnicli takođe posuti belim lukom, prekriti ga drugom polovinom slanine, dosuti ostatak brašna, vina i paradajza. Po potrebi dodati vode, jer sos treba da bude malo ređi.
8. Šerpu poklopiti i staviti je u zagrejanu rernu 90 minuta na 160-180 ºC.
9. Izvaditi meso i dodati mu prethodno isečene i blanširane pečurke.
10. Kao prilog, možete da poslužite makarone ili krompir pire.

Recept Radoja Petrovića Raše iz Novog Beograda
Recept Radoja
Petrovića Raše iz
Novog Beograda

  • 600 g srnetine
  • 200 g heljdinog brašna
  • ljuta mlevena paprika,
  • biber
  • so
  • 200 g slanine isečene na listove
  • 400 g pečuraka
  • 5 čenova belog luka (može u granulama)
  • 1 litar kuvanog paradajza
  • 2 dl belog vina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?