Start Vaši recepti Štanglice sa šarenim biskvitom u oblandama – zakota

    Štanglice sa šarenim biskvitom u oblandama – zakota

    Recept Eržabet Tot iz Temerina

    Clipboard07
    Foto: Pošalji recept
    • 75 min
    • 8-10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Piškota
    8 belanaca
    1 kašičica praška za pecivo
    1 šolja* šećera
    1 šolja brašna
    1 šolja seckanih oraha
    1 šolja rendane čokolade za kuvanje
    1 šolja raznog suvog voća
    (seckano na male komade)
    1 šolja suvog grožđa
    1 šolja ratluka
    (seckanog na male komade)
    Krem
    8 žumanaca
    5 jaja
    300 g šećera u prahu
    250 g margarina
    150 g čokolade
    Ostalo
    2 oblande
    lešnik krem za premazivanje
    kokos za posipanje kolača
    *šolja=200 ml

    Priprema:

    Kora
    1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam.
    2. Potom varjačom umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, orahe, čokoladu, suvo voće, suvo grožđe i ratluk.
    3. Sve lepo sjediniti i peći u zagrejanoj rerni 180°C oko 30 minuta. (Tepsija treba da je veličine oblande).
    Krem
    1. Penasto umutiti žumanca sa jajima i šećerom u prahu, pa skuvati na pari.
    2. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se prohladi.
    3. Zatim, krem sastaviti sa umućenim margarinom, ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim mikserom penasto umutiti.
    Finalni postupak
    1. Položiti oblandu, pa premazati polovinom krema. Staviti piškotu i premazati drugom polovinom krema. Odgore staviti drugu oblandu.
    2. Na kraju oblandu premazati lešnik kremom i posuti kokosom.