Start Zanimljivosti Stop bacanju hrane!

Stop bacanju hrane!

Aktuelni podaci pokazuju da se u Srbiji godišnje baci više od 250.000 tona jestive hrane, dok 628.000 ljudi živi u siromaštvu. Kako bi pomogao zajednici u kojoj posluje i rešavanju ovog problema, Beko je pokrenuo kampanju pod nazivom “Stop bacanju hrane” u cilju podizanja svesti i edukacije javnosti o pravilnom skladištenju namirnica kako bi one zadržale svežinu i vek trajanja.

Beograđani su danas imali priliku da prisustvuju neobičnom „protestu“ u centru grada. Naime, zapostavljeno voće i povrće – ono koje nije najsvežije ili najpravilnijeg oblika, ali i dalje potpuno upotrebljivo, izrazilo je nezadovoljstvo činjenicom da su sve više tretirani kao otpad.

Ova protestna šetnja je za cilj imala da skrene pažnju na veoma ozbiljnu temu – bacanje hrane. Kao društveno odgovoran brend, Beko pridaje veliku važnost razvoju tehnologija koje će doprineti očuvanju resursa, pa tako EverFresh+ tehnologija produžava svežinu voća i povrća i do 30 dana.

Protest voća i povrća podržala su i dečica iz vrtića „Majski cvet“, koja su imala priliku da nauče nešto više o hranljivim vrednostima, pravilnom čuvanju voća i povrća, kao neophodnosti njihovog korišćenja u ishrani.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here