Štrudla sa višnjama

Štrudla sa višnjama

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 2dl mleka
– 2 dl ulja
– 2dl vode
– 10 kašika šećera
– 1 kašičica soli
– kvasac
– kora i sok od jednog limuna
– 900 gr mekog brašna
– kg višanja
– 200 gr čokolade za kuvanje
– 100 gr mlevenog keksa
– 250gr šećera
– šolja mleka
– 3 kašike ulja
– 100 gr šećera u prahu

Priprema:

Kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, 10 kašika šećera, sok i rendanu koru limuna. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Nakon toga testo podelite na četri dela i ostavite da odstoji još pola sata. Za fil pomešajte višnje, keks i 250gr šećera. Razvijte testo tako da bude debljine oko 0,5 cm, nafilujte i pospite preko fila rendanu čokoladu. Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh. Za mešavinu, pomešajte jednu šolju mleka i 3 kašike ulja. Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35minuta.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?