Start Glavna jela Meso Svinjski file u ogrtaču

Svinjski file u ogrtaču

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 65 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 svinjska filea srednje veličine
120 g kačkavalja
3 kašike senfa
½ veze bosiljka
½ veze majčine dušice
½ veze peršuna
so, biber
Prilog
150 g pirinča
3 šargarepe
100 g graška
50 g putera
so

Priprema:

1. Svinjske filee izdubiti po sredini, a kačkavalj iseći na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršun sitno iseckati i pomešati.
2. Izdubljene filee začiniti po ukusu, premazati ih senfom, pa uvaljati u mešavinu bosiljka, peršuna i majčine dušice.
3. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrejanu rernu da se peku na 220ºC oko 45 minuta tj. dok ne omekšaju. Gotove filee poslužiti uz rižoto od povrća.
Prilog
1. Šargarepu oguliti, iseći je na kocke i sa graškom obariti u slanoj vodi. Pirinač posebno obariti.
2. Obareno povrće i pirinač procediti od suvišne tečnosti, propržiti na puteru i začiniti po ukusu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!