Svinjski ragu s povrćem

Svinjski ragu s povrćem

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
800 g svinjskog mesa od buta
3 glavice crnog luka
3 dl supe od povrća od kockice
3 dl belog vina
250 g šampinjona
1 brokoli
3 žumanceta
1 limun
2 kašike brašna
150 g pirinča
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber

Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na krupnije kocke, crni luk sitno iseckati, šampinjone iseći na listove. Brokoli iskidati na manje cvetove, a koren odstraniti.
2. Na malo ulja propržiti luk da bude staklast, a zatim dodati svinjsko meso, te i njega kratko propržiti.
3. Posuti brašnom, promešati pa naliti supom od povrća i belim vinom. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuvanja dodati šampinjone, brokoli i začine po ukusu, pa nastaviti sa kuvanjem još 10 minuta dok povrće ne omekša.
5. Gotov ragu skloniti sa ringle, dodati mešavinu žumanaca i soka od limuna i promešati.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi, procediti ga i služiti kao prilog.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?