Start Hrono recepti Užina Tart sa malinama

Tart sa malinama

  • 75 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

Kora
100 g speltinog brašna
100 g ječmenog brašna
100 g maslaca
1 kašika fruktoze
1 kašika kakaoa
1 jaje
2-3 kašike hladne vode
Fil
200 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
Ostalo
300 g malina
100 g hronopekmeza od malina

Priprema:

Kora
1. Izmešati brašna, dodati fruktozu, maslac iseckan na kockice i jedno jaje. Skupiti sve sastojke u testo, a ako je potrebno, dodati par kašika hladne vode. Oblikovati loptu, pokriti folijom i ostaviti 15 minuta da odmara.
2. Testo zatim rastanjiti i prebaciti u podmazan pleh. Utisnuti u kalup i izbockati viljuškom na par mesta.
3. Peći na 180° C oko 25 minuta, pa gotovu koru ostaviti da se potpuno ohladi.
Fil
1. Zagrejati slatku pavlaku i pomeriti s ringle pre nego što provri. Dodati kockice čokolade i mešati dok se ne izjednači. Ostaviti da se prohladi.
2. Koru najpre premazati hronopekmezom od malina. Preko toga rasporediti čokoladni fil i poravnati. Kad fil počne da se steže, preko čokolade poređati cele maline ili voće po želji.

Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!