Start Glavna jela Meso Teleće šnicle s dimljenim kačkavaljem

Teleće šnicle s dimljenim kačkavaljem

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg telećih šnicli
so, biber
suvi začin
mast/ulje
150 g dimljenog kačkavalja

Priprema:

1. Teleće šnicle blago izlupati tučkom za meso sa obe strane.
2. Začiniti prema ukusu i propržiti na umerenoj temperaturi dok ne porumene (3-5 minuta sa svake strane).
3. Šnicle poređati u vatrostalnu posudu i staviti da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC 15 minuta.
4. Bogato posuti rendani kačkavalj preko šnicli i isključiti rernu, pa ostaviti da se kačkavalj rastopi.
5. Izvaditi iz rerne, dekorisati svežim začinskim biljem i poslužiti uz salatu od rendane šargarepe ili celera.

Pratite nas i na Instagramu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!