Teletina u grašku

    Teletina u grašku

    Recept Ane Varga-Cetenji iz Beograda

    SHARE

    Teleće šnicle sa graškom

    • 70 minuta
    • 4 osobe
    • Lako

    Sastojci:

    1 kg telećih šnicli
    500 g graška
    1 glavica crnog luka
    seckani peršun
    malo ulja
    so
    biber
    mleveni oraščić
    2 kašike gustina

    Priprema:

    1. Teleće šnicle prepržiti na malo vrelog ulja sa obe strane i izvaditi ih na tanjir.
    2. Luk iseckati, pa ga izdinstati na preostaloj masnoći.
    3. Dodati grašak i začine, te naliti malo vode.
    4. Šnicle poređati u varivo i doliti još malo vode, da ogreznu.
    5. Kuvati poklopljeno, može i u ekspres loncu.
    6. Kada meso omekša, dodati sitno seckani peršun.
    7. Pomešati gustin sa malo vode i zgusnuti saft od mesa.
    8. Služiti uz gratinirani ili pire krompir.

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?