Topla čokolada sa kokosom

Topla čokolada sa kokosom

SHARE

Sastojci:

Za krem:
– slatka pavlaka,
– 2 kašike likera od kokosa,
– vanillin šećer

Za toplu čokoladu:
– 2 dl mleka,
– 3 dl kokosovog mleka,
– 2 kašike kakaoa u prahu,
– 3 kašike zutog šećera,
– pola šolje rendane crne čokolade,
– 2 kašike kokosovog brašna,
– malo soli

Priprema:

Umutite pavlaku, liker i vanilu, a na tihoj vatri prokuvajte mleko i kokosovo mleko. Mleku dodajte mešavinu kakaoa, zutog šećera i čokolade, malo posolite i sve kuvajte dok smesa ne postane glatka i gusta. Sipajte u šolje, pa dodajte umućen krem, pospite kakaom i kokosom.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?