Torta sa ananasom

Torta sa ananasom

SHARE
Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

Za kore:
9 belanaca
9 kašika šećera
3 kašičice praška za pecivo
3 kašike sirćeta
3 kašičice ruma
6 kašika ulja
3 kašike gustina
3 kašike oštrog brašna
Za fil:
9 žumanaca
5 kašika šećera
6 dl mleka
3 vanil-šećera
150 g gustina
125 g putera
1 veća konzerva ananasa
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 3 belanceta sa kašikom sirćeta u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 3 kašike šećera i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati kašiku brašna, kašičicu praška za pecivo i kašiku gustina pa promešati. Na kraju dodati 2 kašike ulja i kašičicu ruma te promešati varjačom.
3. Okrugao kalup prečnika 26 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160 oC 10 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.

Fil:
1. Ananas izvaditi iz konzerve i procediti a sok sačuvati.
2. Umutiti žumanca sa šećerom i vanil-šećerom, dodati sok od ananasa i gustin pa dobro izmešati.
3. Mleko kuvati dok ne provri a zatim sipati u njega smesu od žumanaca i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšao puter i umutiti mikserom. Na kraju dodati kockice ananasa i promešati.

Finalni postupak:
1. Kore premazati filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag i premazati preko torte.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?