Torta sa bademima

Torta sa bademima

SHARE
Pixabay

Sastojci:

Za koru:
10 kašika prženih
mlevenih badema
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike brašna
2 dl soka od pomorandže
Za fil:
10 kašika prženih
mlevenih badema
250 g putera
250 g šećera u prahu
6 jaja
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake

Priprema:

Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim dodati 2 kašike šećera i mutiti dok se ne dobije čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od belanaca i promešati. Potom dodati brašno i mlevene bademe te polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 170ºC oko 30 min.
5. Pečenu, prohlađenu koru preliti sokom od pomorandže.
Fil:
1. Omekšali puter umutiti sa 150 g šećera u prahu i žumancima.
2. Posebno umutiti belanca sa preostalim šećerom pa dodati u smesu od žumanaca i promešati. Na kraju dodati mlevene bademe i sve zajedno promešati varjačom.
Finalni postupak:
Koru premazati pripremljenim filom i dekorisati šlagom od slatke pavlake.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?