Torta sa ćeten-alvom

Torta sa ćeten-alvom

SHARE
Guliver/Thinkstock

 

Sastojci:

4 krem šlaga od vanile
300 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
200 g ćeten-alve
100 g eurokrema
4,5 dl mineralne vode
300 g piškota
3 dl mleka
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
50 g čokolade

Priprema:

1. Krem šlag od vanile umutiti sa mineralnom vodom i podeliti na tri dela.
2. U prvi deo dodati mleveni keks i lešnike pa polako promešati.
3. U drugi deo dodati sitno seckanu ćeten-alvu i polako promešati.
4. U treći deo dodati eurokrem i promešati varjačom.
5. Piškote natapati mlekom i njima prekriti dno okruglog kalupa za tortu.
6. Preko piškota naneti fil od  mlevenog keksa i lešnika, zatim premazati filom od ćeten-alve i na kraju naneti fil od eurokrema.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati tortu i  poprskati otopljenom čokoladom.

 

SAVET PLUS:
Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne do služenja.

 

ISPROBAJTE JOŠ I:

KUGLICE SA ĆETEN- ALVOM

ŠARLOTA SA ĆETEN-ALVOM

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?