Start Preporučujemo Tri sjajna recepta za bogatu nedeljnu trpezu!

Tri sjajna recepta za bogatu nedeljnu trpezu!

Punjena patka

DH
DH

Sastojci:
– 1 patka oko 2 kg
– 50g putera
– 3 kašike vinjaka
– 100g mlevenog telećeg mesa
– 100g mlevenog svinjskog mesa
– 30g pistaća
– 30g parmezana
– 1 zemička
– 1 jaje
– 1/2 veze peršuna
– 200g šitaka
– 50g suve kajsije
– so, biber

Priprema
1. Unutrašnjost patke očistiti i dobro oprati, pistaće samleti, šitake i suve kajsije iseći na kockice, zemičku potopiti u malo vode pa je dobro ocediti a peršun sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno teleće i svinjsko meso, pistaće, parmezan, jaje, izmrvljenu zemičku, šitake, suve kajsije i peršun. Sastojke dobro izmešati i začiniti po ukusu.
3. Pripremljenim fi lom puniti unutrašnjost patke te je dobro zatvoriti pomoću čačkalica.
4. Tepsiju za pečenje premazati puterom pa staviti punjenu patku, prekriti je folijom i ostaviti da se peče oko 60 minuta.
5. Nakon 60 minuta skinuti foliju, patku fl ambirati vinjakom te je vratiti u rernu i ostaviti da se peče dok ne porumeni. Pečenu patku služiti uz bareno povrće.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!