Trikovi za lakše pečenje, prženje i pohovanje

    Trikovi za lakše pečenje, prženje i pohovanje

    SHARE

    Verovatno vam se bar jednom dogodilo da dok pripremate obrok, zagrejano ulje prska na sve strane, meso nije ravnomerno ispečeno, ili nije mekano i sočno kako ste očekivali. Moji mali saveti sprečiće da vam se ovakve stvari događaju.

    Pixabay

    * Ako želite da pile tokom pečenja dobije finu zlatnožutu boju, na njegove grudi pomoću čačkalica pričvrstite kockice zaleđenog maslaca.
    * Prskanje ulja tokom prženja možete sprečiti, ako u njega dodate malo soli. Ako pak ubacite tri čačkalice dok pržite, ulje neće potamneti, dok će list zelene salate sprečiti stvaranje pene prilikom pohovanja.
    * Da džigerica ne bi bila žilava, nemojte je soliti pre, već posle prženja. Vinsko sirće učiniće da džigerica bude mekša i ukusnija. Zato sipajte par kapi na svako parče pre prženja.
    * Nije svejedno na kojem ulju pržite povrće. Ako to činite na običnom suncokretovom ulju, povrće će izgubiti mnogo minerala i vitamina C. Najzdravije bi bilo koristiti maslinovo, sojino i ulje od kikirikija.

     

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

     

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

    NEMA KOMENTARA

    KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?