Start Glavna jela Testa Turska štrudla

Turska štrudla

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
6 kora za pitu
500 g mlevenog
junećeg mesa
1 glavica crvenog luka
1 crvena paprika šilja
1/2 kašičice
mlevene paprike
2 dl soka od paradajza
3 dl jogurta
2 dl pavlake
1 jaje, ulje
prstohvat belog luka
u prahu
mešavina začina

ISPROBAJTE I…

SLANA ŠTRUDLA SA SIROM

SLANA STRUDLA SA PESTO SOSOM

Priprema:
1. Crveni luk očistiti i iseći na kockice.
2. Očišćenu crvenu papriku iseckati na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crveni luk, a zatim dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, sipati sok od paradajza, dodati mlevenu papriku i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
5. Uzeti tri kore za pitu pa po njima rasporediti malo fila, tako da se potroši 1/2 fila i naslagati ih jednu na drugu. Zatim ih pažljivo urolati, a dobijeni rolat iseći na parčad širine 4 cm. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jedan rolat te i njega iseći na parčad.
6. Odgovarajući tepsiju nauljiti, pa u nju poslagati parčad rolata tako da budu okrenuti vertikalno sa presekom nagore.
7. Posebno umutiti jogurt, jaje, pavlaku, beli luk i začine po ukusu. Dobijenom smesom preliti rolnice. Potom ih peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!