Start Glavna jela Povrće Ukus koji zavodi – paprike punjene sirom

Ukus koji zavodi – paprike punjene sirom

Paprike punjene sirom
Foto: Stockfood
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

6-8 paprika po želji
250 g ovčjeg sira
150 g kačkavalja
4 jajeta
60 g putera
½ veze peršuna
so, biber
suvi začin

Priprema:

1. Paprike oprati, očistiti od peteljki i semenki ili iseći sa strane, toliko da ima dovoljno mesta za punjenje. Paprike premazati puterom.
2. Sir izdrobiti i sjediniti s rendanim kačkavaljem i jajima. Dodati seckani peršun i začine po potrebi, pa promešati.
3. Pripremljenom smesom puniti paprike i ređati u vatrostalnu posudu ili manju tepsiju.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok paprike ne dobiju tamniju nijansu tj. dok se kožica ne počne da se odvaja.
5. Poslužiti toplo uz salatu po izboru.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!