Start Glavna jela Ukus tradicije: Leskovačka mućkalica

Ukus tradicije: Leskovačka mućkalica

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
1 kg svinjskog mesa od vrata
200 g sveže slanine (mesnate)
5 glavica crnog luka
10 pečenih paprika (iseckane)
500 g flaširanog paradajza iz zimnice
2 glavice belog luka
tucana ljuta paprika
so, biber, biljni začin
1,5 dl ulja

Priprema:
1. Meso isecite na kocke, začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na teflonskom tiganju da ga propržite.
2. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.
3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.
4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Poslužite toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!