Ukusna kremasta kombinacija – kolač s lešnikom i kokosom

Ukusna kremasta kombinacija – kolač s lešnikom i kokosom

SHARE
Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 110 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kora
6 belanaca
6 kašika šećera
50 g kokosa
100 g mlevenih lešnika
1 prašak za pecivo
Fil
6 žumanaca
6 kašika šećera
100 g mlečne čokolade
200 g putera
200 ml slatke pavlake
Dekoracija
300 g šlaga
300 ml mleka

Priprema:

Kora
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam.
2. U šam od belanaca dodati mlevene lešnike, kokos i prašak za pecivo pa polako promešati varjačom.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta, da porumeni.
Fil
1. Žumanca sjediniti sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje.
2. Kada se šećer otopi, dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne rastopi. Zatim, skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
3. Slatku pavlaku umutiti u šlag, a puter penasto umutiti.
4. U ohlađenu smesu od čokolade dodati puter i šlag od slatke pavlake pa polako promešati varjačom.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom od čokolade.
2. Šlag umutiti sa mlekom i premazati preko fila.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?