Ukusni rižoto sa dagnjama

Ukusni rižoto sa dagnjama

SHARE
Foto: Thinkstock

Sastojci:

500 g očišćenih dagnji
2 dl belog vina
1 veća glavica crnog luka
4 čena belog luka
250 g pirinča
1 veza peršuna
50 ml maslinovog ulja
1 kašika margarina
mešavina začina
biber

Priprema:

1. Crni i beli luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju. Dodati dagnje, te i njih kratko propržiti.
2. Sipati belo vino i nastaviti dinstanjem na umerenoj temperaturi dok vino ne uvri.
3. Nakon toga dodati sitno seckani peršun i začine po ukusu, te promešati i izmaći sa ringle.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi i procediti. Sjediniti sa dinstanim školjkama, dodati kašiku margarina i polako promešati da se rastopi.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?