Start Glavna jela Morski plodovi Ukusno i jednostavno – pohovane dagnje

Ukusno i jednostavno – pohovane dagnje

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g očišćenih dagnji
2 jajeta
150 g brašna
200 g prezli
1 limun
mešavina začina
ulje
Preliv
200 g feta sira
2 kašike pavlake
100 ml jogurta
50 g zelenih maslina bez koštica

Priprema:

1. Dagnje začiniti po ukusu. Potom ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle.
2. Kratko ih pržiti u vrelom ulju dok ne porumene. Nakon toga ih vaditi na papirnu salvetu da se ocede od suvišne masnoće.
3. Posebno pripremiti preliv – umutiti feta sir, pavlaku i jogurt te dodati sitno seckane masline i promešati.
4. Prohlađene pohovane školjke poprskati sokom od limuna i preliti pripremljenim umakom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!