Start Deserti Kolači Ukusno, kremasto, čokoladno zadovoljstvo – rokoko kolač

Ukusno, kremasto, čokoladno zadovoljstvo – rokoko kolač

DH

  • 150 min
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Kore
300 g brašna
200 g margarina
100 g šećera
1 žumance
Fil
5 jaja
250 g šećera
150 g čokolade
250 g putera
1 vanil-šećer
200 g krupno seckanih oraha

Priprema:

Kore
1. U dubljoj posudi sjediniti brašno, margarin, šećer i žumance, pa ručno umesiti. Pripremljeno testo uviti u foliju, pa ostaviti u frižider najmanje 1 sat da odstoji.
2. Odstojalo testo izvaditi, razviti oklagijom, pa modlom prečnika 5 cm vaditi krugove. Izvađene krugove poređati u nauljen, brašnom posut pleh, pa peći 15 minuta na temperaturi od 180ºC. Pečeni keks ostaviti da se ohladi.
Fil
1. Jaja i šećer umutiti, pa kuvati na pari dok se smesa ne zgusne, zatim skinuti sa pare, pa dok je fil još vruć, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi.
2. Posebno umutiti puter, pa sjediniti sa prethodno pripremljenim, ohlađenim filom.
Finalni postupak
1. Po tri keksa premazati filom, naslagati jedan na drugi, stranice premazati takođe filom, pa uvaljati u seckane orahe.

Savet: Fil se mora dobro ohladiti, kako bi se kolač mogao formirati.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!